Katalog

Plodící odrůda Jahodník stáleplodící 'Vivara' je výborným výběrem pro ty, kteří nemají zahradu. Tento druh rostlinky je vhodný na balkon i do velkých záhonů. Má voňavé a chutné plody, které plodí od června do října. Je velmi produktivní a odolná.

Fragaria ananassa 'Vivara' je stáleplodící odrůda, u nás známá jako Jahodník stáleplodící 'Vivara'. Patří do čeledi Rosaceae - Růžovité. Tato odrůda je odolná vůči nemocem a rodí až půl roku - od června po říjen. Oblíbenou se stala pro svůj vysoký výnos plodů. Ty dorůstají do srdcového tvaru s velmi aromatickou chutí a vysokou trvanlivostí.

Jahodník stáleplodící 'Vivara' je stáleplodící odrůda s vysokou odolností na nemoci jako botrytida. Výška dospělé rostliny dosahuje 15-20 cm. Má středně velké, pevné plody pravidelného tvaru. Dorůstají do tvaru srdce. Jsou velmi aromatické s průměrným obsahem cukru a vysokou trvanlivostí. Jasně červené plody střední velikosti si můžete vychutnávat od začátku června až po mrazivý říjen. Jsou oblíbené i v kuchyni pro svou vynikající chuť a skvělý vzhled.

 

Jahodník stáleplodící 'Vivara' v kuchyni

  • Vhodné na přímý konzum v čerstvém stavu.
  • Výborné na přípravu sirupů, kompotů, džemů.
  • Ozdobíte s nimi letní koktejly a nápoje.
  • Vhodné i na mražení.